Над 1100 абитуриенти ще празнуват в  Стара Загора

Над 1100 абитуриенти ще празнуват в Стара Загора

По пътя на своя новия живот и реализация след завършване на средното си образование през тази година ще поемат общо 1109 младежи от 18 училища в Стара Загора. Традиционно най-много са абитуриентите от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – 221, а най-малко излизат от Частно средно училище „Нов век“ – само 8. Тържествата започват на 23 май 2022 г., а старт на купона дават абитуриентите от Търгорска гимназия „Княз Симеон Търновски“, които ще празнуват в ресторант „Мериан Палас“.

Младите хора, завършили Спортно училище „Тодор Каблешнов“ ще които ще отбележат празника си на същата дата в хотел „Сити“.

Четири училища ще празнуват навръх 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В бални зали „Тера“ ще се вихри балът на учениците от Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“. В ресторант „Мериан палас“ ще празнуват абитуриентите от Средно училище „Васил Левски“ и Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“, а ресторант „Кипарис“ ще посрещне завършващите в Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев".

Най-много ще са празнуващите на 25 май – общо седем гимназии. Залата на хотел „Верея“ ще отвори врати за младежите и девойките завършващи Средно училище „Иван Вазов“ и Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“. В „Мериан палас“ ще се съберат зрелостниците от Професионалната гимназия по хранене и облекло „Райна Княгиня“ и Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“. Своя празник в бални зали „Тера“ ще отбележат завършващите в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ и Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“.

На 26 май в ресторант – езеро „Загорка“ ще празнуват абитуриентите от Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. Възпитаниците на Частно училище „Нов век “ ще ознаменуват завършването си в ресторант „Рамбла“, а двадесетте завършващи Средно училище „Железник“ ще се радват на своя бал в ресторант „Дрийм“.

Възпитаниците на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ ще закрият празненствата на 27 май в бални зали „Тера“.

Бал няма да имат 15 абитуриенти от Средно училище „Христо Ботев“.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg