Николай Диков, кандидат за евродепутат: Благодаря на преподавателите си за най-важния урок - да уча и да бъда подготвен за утрешния ден

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Николай Диков беше специален гост на изпращането на Випуск 2019 на гимназията, която е завършил – Средно училище „Иван Вазов“, в родния си град Стара Загора. Директорът Динко Цвятков, който е бил учител на Диков, го представи като скромен с успехите си човек.

„В качеството си на общински съветник, той е един от хората, които с много усилия промениха облика на града ни“ - каза директорът на старозагорското училище. Голямо признание за бившия възпитаник на СУ „Иван Вазов“ беше удостояването му с наградата „Достоен Вазовец“.

Николай Диков, който е и председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет, сподели пред абитуриентите, че най-хубавите години са ученическите. „Преди няколко дни, докато разглеждах сградата на училището, в която тече ремонт, ме връхлетяха много спомени – за приятелствата, за пакостите, за това как учителите ни „натискаха“ да си учим уроците. Благодаря на преподавателите си за този най-важен урок – да уча, за да бъда подготвен за утрешния ден“ - сподели Диков. „Скъпи абитуриенти, вървете смело напред и знайте, че само свободният по дух човек, който е уверен в знанията си, може да промени света“ - каза още кандидатът за евродепутат пред завършващите и им пожела попътен вятър в живота.

Изпращането на зрелостниците се състоя в общинската спортна зала „Иван Вазов”, която се намира в двора на училището. Тя бе построена през 2013 г. по време на второто правителство на ГЕРБ. В нея са инвестирани над 2 000 000 лв. от спортното министерство и Общината. Модерната зала за баскетбол, волейбол и футбол се използва от всички спортисти в града. Тя е построена върху площ от 1350 кв. м и е с капацитет близо 600 места.

СУ „Иван Вазов” в момента се реновира с европейски средства по Оперативна програма „Региони в растеж”. Стойността на цялостния ремонт е близо 2 млн. лв. В Стара Загора през последните години са ремонтирани почти всички училища, детски градини и ясли. Голяма част от тях са обновени с подкрепата на Европа. С усилията на общинското ръководство и благодарение на европейската солидарност, Стара Загора разполага с модерна образователна и спортна инфраструктура, което даде възможност да бъде „Европейски град на спорта“ за 2017 г.

dikov copy

Николай Диков

На Европейските избори на 26 май, за листата с кандидатите за евродепутати от ГЕРБ, гласувайте с № 12 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

www.infoz.bg  www.infoz.bg