Близо 1400 са абутириентите в Стара Загора

Близо 1400 са абутириентите в Стара Загора

В 17 училища в Стара Загора ще бъдат изпратени общо 1339 абитуриенти. Няма завършващи в Средно училище „Христо Смирненски“, Средно училище „Христо Ботев“ и Средно училище „Железник“. Традиционно най-много са абитуриентите от Езикова гимназия „Ромен Ролан“ - 216, а най-малко - от Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев“ - 10.

Тържествата започват на 15 май, а старт на купона дават абитуриентите от Вечерно средно училище „Захарий Стоянов“, които ще празнуват в ресторант „Кипарис“.

На 23 май кафе „Опера“ ще посрещне младежите и девойките от Частно средно училище „Нов век“.

Осем училища ще празнуват навръх 24 май - ен на славянската писменост и българската култура. В бални зали „Тера“ ще е балът на учениците от Езикова гимназия „Ромен Ролан“. Парк-хотел „Стара Загора“ ще отвори врати за тържествата на абитуриентите от Средно училище „Иван Вазов“, Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ и Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“. В хотел „Мериан палас“ ще празнуват възпитаниците на Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“, в хотел „Верея“ – на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, а в ресторант „Кипарис“ - на Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев“.

На 25 май залата на хотел „Мериан палас“ ще се състои балът на завършващите Средно училище „Васил Левски“ и Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“. В хотел „Верея“ ще празнуват възпитаниците на Средно училище „Максим Горки“, а в Парк-хотел „Стара Загора“ ще е балът на абитуриентите от Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Вапцаров“.

На 26 май са последните балове в хотел „Мериан палас“ на учениците от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ и Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“, а в хотел „Верея“ ще е тържеството на Спортно училище „Тодор Каблешков“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема