Заместник-кметове на Стара Загора посетиха високотехнологични училищни кабинети

Зам.-кметовете на Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев и началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова посетиха три старозагорски училища, чиито сгради са паметници на културата – Второ основно училище „П. Р. Славейков“, Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“.

Работното посещение е насочено към проектите за STEM центрове и високотехнологични класни стаи. Надежда Чакърова, заедно с директори и ръководство, обсъдиха кандидатстването на учебните заведения по различни проекти, които дават по-широк спектър от възможности за надграждане на образователната среда. По време на посещението в трите учебни заведения Радостин Танев представи и новата еко инициатива на Община Стара Загора.

„Виждате контейнерите за разделно събиране на отпадъците, които са екологичен умален вариант на тези, които има по улиците в града ни. Идеята е да рециклираме и да се учим да обръщаме внимание на това какво и къде изхвърляме в нашето ежедневие. Искам да ви запозная и с още една наша инициатива – конкурс за видеоклип на тема „Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“. Призоваваме всички ученици да се включат, а ние обещаваме още интересни и ползотворни инициативи занапред“, обяви той.

„Разчитаме на вас да предавате екологичната инициатива на своите приятели и връстници и така малко по малко с ваша помощ да достига тя до още повече хора, за да бъдем заедно по-отговорни към околната среда“, допълни Надежда Чакърова.

Гостите бяха поздравени във Второ основно училище с „Облаче ле бяло“ в изпълнение на четвъртокласничката Софи.

В Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ Клубът по екология посрещна зам.-кметовете с презентация на всички свои еко идеи.

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия също се включи в зелената инициатива и кошчета за разделно събиране на отпадъци вече има на всеки етаж. Те показаха и вече реализираните STEM центрове и високотехнологични класни стаи, които има училището.

„Децата и учителите са изключително въодушевени и щастливи да работят в тези модерни кабинети. Практиката е изключително важна за нас, а тези класни стаи спомагат именно за нейното реализиране“, обясни директорът на ПГСАГ „Лубор Байер“ инж. Георги Славов.

stem

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема