Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора

Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя и Център за подкрепа за личностно развитие, организират XI Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2023 г., съобщиха от пресцентъра на Общината.

Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите, зрелостниците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучението в учебните заведения в област Стара Загора, за новостите в професионалното обучение, както и за нуждите на бизнеса от квалифицирани кадри в региона.

Събитието ще се проведе на открито на 11 май 2023 г. от 10:00 до 19:00 часа и на 12 май от 10:00 до 14:30 часа, разположено на бул. „Цар Симеон Велики“ между пресечките на бул. „Митрополит Методий Кусев“ и бул. „Руски“. В него ще се включат Тракийски университет, Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”, Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров”, Професионална гимназия по електротехника и технологии „Георги Сава Раковски”, Спортно училище „Тодор Каблешков“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер”, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, ПГ по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев”, Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, Средно училище „Христо Ботев“, Средно училище „Иван Вазов“, Национална Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов”, ПГ по електроника „Джон Атанасов”, Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, както и Център за кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора и Областен информационен център.

Образователните институции ще представят чрез презентации изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други, професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в учебните заведения.

За четвърта поредна година се провежда паралелно и Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която се радва на голям интерес от страна на ученици и родители. В нея се включват училищата от област Стара Загора, Тракийски университет и представители на бизнеса от региона, които чрез видеа представят професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в образователните институции, и потребностите на пазара на труда в региона. Видеата са публикувани на Фейсбук страницата на събитието- „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“.

panorama 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема