Филмовият фестивал Master of Art представя 5 творби в Стара Загора

Филмовият фестивал Master of Art е ще се проведе в Стара Загора от 23 до 30 август 2022 г. При лятното издание на фестивала старозагорци и гости на града ни ще могат да гледат 5 прожекции на открито в двора на Къщата на Архитекта (ул. „Сава Силов“ 37). „Мастер оф Арт“ е международен филмов фестивал за документално кино за изкуство.В конкурсната програма участват филми за архитектура, дизайн и мода, изкуство и власт, изобразително изкуство, литература, музика и танц, съвременно изкуство, театър и кино, фотография.

„Мисията на филмовия фестивал „Мастер оф Арт“ е да се превърне в алтернативна платформа на масовата култура, да създаде възможности и да спомогне за диалога и сътрудничеството между творците. Фестивалът е най-големият в Източна Европа форум за млади документалисти, изкушени да разказват вдъхновяващи истории за изкуството.“ – казва Найо Тицин – директор на фестивала.

Събитието се случва за седма поредна година и лятното му издание в Стара Загора ще се проведе на открито в двора на Къщата на Архитекта на ул. „Сава Силов“ 37.

Kubrik

Very Small Tintoretto ONE SHEET UK With TEXT

poster

 

 

ПРОГРАМА

23.08.2022 (вторник) 20:00 ч. – „Кубрик за Кубрик“, Франция, 2021, 73 мин.

Режисьор: Грегъри Монро

Рядко трансцендентно пътуване из живота и филмите на легендарния Станли Кубрик, както не сме ги виждали преди. Съдържа непознати интервюта с гения.


2022 Summer Master of art

24.08.2022 (сряда) 20:00 ч. – „Брус Мау“, Канада, 2021, 76 мин.

Режисьори: Бенджи и Джоно Бергман

МАУ е първият пълнометражен документален филм за дизайнера визионер Брус Мау. Филмът изследва необичайното му творческо пътуване и изпълнените му с оптимизъм опити да реши най-сериозните проблеми на света със средствата на дизайна.

Разказана е историята на невероятната му кариера – от Мека до залите на MoMA, от Гватемала до Кока-Кола. Да не пропускаме и най-важния му проект до момента – неговия собствен живот.


25.08.2022 (четвъртък) 20:00 ч. – „Чърчил и филмовият магнат“, Великобритания, 2020, 60 мин.

Режисьор: Джон Флит

Уинстън Чърчил е бил луд по киното – със сигурност повече от който и да било друг политик в историята. Но истинският мащаб на неговата употреба като военно оръжие, както и личното участие на Чърчил в кинобизнеса не са били изследвани досега. Преди Втората световна война един от най-влиятелните филмови продуценти – Александър Корда, наема Чърчил като сценарист и исторически консултант, с което полага началото на уникално сътрудничество. Чърчил редактира сценарии за продукциите на Корда и дори написва за него сценарий за епичен филм.

Когато избухва войната, тяхното сътрудничество става още по-неоценимо. Чърчил изпраща Корда на шпионска мисия в Холивуд с цел Америка да бъде въвлечена във войната.

Като използва неоткрити доскоро документи, този документален филм на режисьора Джон Флийт разкрива тази тайна мисия и приятелството зад нея.


29.08. (понеделник) 20:00 ч.Тинторето: Един бунтовник във Венеция“, Италия, 2019, 90 мин.

режисьор: Джузепе Доминго Романо

Със завладяващия дикторски глас на Хелана Бонъм Картър, този вдъхновяващ филм почита 500-годишнината от рождението на последния велик художник на Италианския ренесанс. Ще научим за съперничеството между най-значимите венециански творци на XVI в. – Тинторето, Тициан и Веронезе. Ще открием Венеция чрез живота и картините на Тинторето.


30.08. (вторник) 20:00 ч.Малък Сачмо“, САЩ, 2021, 52 мин.

режисьор: Джон Александър

За целия свят Луис Армстронг е иконична личност – символ на музикален гений. За Шарън той е бил просто татко.

Имиджът на Армстронг през цялата му кариера е на изпълнител с безпрецедентен успех в света на белите хора. Но човекът зад неотразимата усмивка има своите желания, копнежи и любими неща. Може би най-близо до сърцето му е било детето, което той е скрил от света: дъщеря, обречена досега на живот в потайност.

 

Вход с билети от 7 лева. Билетите ще бъдат в продажба на касата 1час преди всяка прожекция. Предварителни резервации на тел.: 088 6352273.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg