Живко Тодоров за втори път е носител на отличието Кмет на гражданите

Живко Тодоров за втори път е носител на отличието „Кмет на гражданите“

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров спечели отличието „Кмет на гражданите" 2022 в 10-ото издание на Националkrs конкурс „Кмет на годината“, организиран от Kmeta.bg. „Призовете, които ни дават хората, са стимул и задължение да сме още по-отдадени в работата си. Благодарен съм, че в годините Стара Загора е била сред победителите в различни категории” - коментира при старта на конкурса тази година кметът Тодоров.

Той добави, че наградата „Кмет на гражданите“ е безценна за него.

Стара Загора и Живко Тодоров са носители на няколко от престижните отличия. В предходното издание заслужиха приза в категория „Култура и туризъм", както и „Kмeт нa гoдинaтa за мандат 2015 - 2019", през 2018 година – „Smart City", а през 2017 година - „Кмет на гражданите".

72 006 българи дадоха своя глас за победителите тази година в юбилейното издание на конкурса. В продължение на две седмици, всички граждани с IP адреси от България можеха да подкрепят своите фаворити в 7-те категории на десетото юбилейно допитване. Избраните най-успешни кметове ще бъдат обявени и наградени на официалната церемония „Кмет на годината“ 2022 на 4 октомври в София Тех Парк. Събитието ще бъде излъчено още същата вечер от 23:25 часа по БНТ1 и БНТ 4.

В надпреварата имаха право да участват всички кметове на общини в страната. Изключение тази година беше направено само за общините Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където в момента управляват и.д. кметове и предстоят частични местни избори.

www.infoz.bg  www.infoz.bg