Кмет на гражданите за мандат 2015 - 2019 г. е Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров спечели престижната награда „Кмет на гражданите за мандат 2015 - 2019 г.“. Тя му беше връчена от Хилда Казасян на официална церемония в зала 6 на НДК. „Благодаря на организаторите, че създадоха конкуренция между общините. Радвам се, че всяка година работим усилено за своите градове, така и България се развива и става една по-хубава държава“ - каза Живко Тодоров.

„Благодаря на старозагорци за тяхното доверие, защото без опората на гражданите нашата дейност не би имала смисъл“ - допълни кметът на Стара Загора. Той благодари още на премиера на България Бойко Борисов, както и на държавните структури и министерства за съвместната работа, като пожела доверието към администрацията да расте.

Живко Тодоров е кмет на гражданите

Кметът на Стара Загора събра най-голяма подкрепа от онлайн вота на хората. Хиляди българи се включиха в гласуването от 1 до 15 септември 2019 г. на познатата платформа kmetnagodinata.bg. Тази година те оценяваха работата на кметовете и екипите им за целия мандат 2015 – 2019 г.

„За мен най-голямата награда е тази на гражданите и най-вече тяхното доверие. Защото в моята работа винаги съм се борил само и единствено за него, за тяхното доверие и да ги направя по-усмихнати и по-удовлетворени от начина, по който живеят“ - коментира след церемонията Живко Тодоров.

Конкурсът „Кмет на годината” се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg. Оценката на гражданите, които определят с вота си победителите в престижната надпревара „Кмет на годината”, се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европейски програми.

Живко Тодоров беше носител на същия приз и през 2017 година, а през 2015 беше обявен за Кмет на годината, отличие за работата му през целия мандат 2011 - 2015. Стара Загора получи наградата„Най-добър град за живеене“ от журито на Дарик радио за 2017 г. През 2016 година Общината беше единствената, удостоена с четири от годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България, припомниха от пресцентъра на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg