Търси се решение за бъдещето на енергийния комплекс Марица-изток

Поредна среща в търсене на най-добрите перспективи за бъдещето на Мини „Марица-изток” и енергийния комплекс, проведе изпълнителният директор на въгледобивното дружество Андон Андонов с министъра на образованието Красимир Вълчев, зам.-министъра на енергетиката Жечо Станков и лидера на КНСБ Пламен Димитров.

Мини Марица-изток подпомогна проучването на археологически обекти

Археологическият музей „Марица-изток” в Раднево завърши спасителни разкопки на три обекта през 2020 г., финансирани с над 242 500 лева от Мини „Марица-изток” ЕАД. През август се извършиха спасителните археологически разкопки в местността Боялъка на терен, определен за концесия на мините.

Три нови нафтовоза са доставени са доставени за рудниците на Мини Марица-изток ЕАД

В склада на отдел „Инвестиции“, на територията на рудник „Трояново-1”, бяха доставени 3 товарни автомобила с цистерни марка IVECO, в изпълнение на договор от 5.05.2020 г. Той е на обща стойност 883 977 лв. без ДДС, която включва освен доставката на трите автомобила и гаранционно обслужване на стойност 8 748 лв. без ДДС, съобщиха от пресцентъра на въгледобивното дружество.

Стриктен контрол и дисциплина в Мини Марица-изток предвижда заповед на изпълнителния директор

Предвид настъпването на есенния сезон и грипните вируси, в „Мини Марица-изток” ЕАД ще се следи стриктно за спазване на противоепидемичните мерки, контрола и дисциплината в дружеството. Това предвижда заповед на изпълнителния директор Андон Андонов от 22 октомври 2020 г.

Службата за противопожарна безопасност в Мини Марица-изток навършва 68 години

Районната служба по противопожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) в „Мини Марица-изток“ ЕАД отбелязва 68 години от създаването си. Основните направления на дейността на службата са осъществяването на държавен противопожарен контрол в действащите и новостроящи се обекти и извършването на пожарогасителни и аварийно-спасителни дейности.

Теми:
Мини Марица-изток ЕАД изпълнява екологичните норми

Експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите в Стара Загора извършиха проверка в „Мини Марица-изток“ ЕАД за изпълнението на условията на Комплексното разрешително за Депо за неопасни отпадъци „Обединени северни насипища“. При проверката е констатирано, че всички условия на разрешителното се изпълняват, няма аварийни или други замърсявания, няма постъпили жалби и сигнали от дейността на обекта.

Мини Марица-изток продължава да работи при засилени противоепидемични мерки

При стриктно спазване и контрол на противоепидемичните мерки да протича присъствената форма на работа в клоновете на дружеството и управлението на „Мини Марица-изток“ ЕАД, гласи заповед на изпълнителния директор Андон Андонов. Носенето на защитна маска за лице остава задължително при пътуване в автобусите/микробусите, съобщиха от пресцентъра на въгледобивното дружество.

В Рудник Трояново-север работят новите роторни багери

За първи път в историята на „Мини Марица-изток“ ЕАД бях въведени в работа едновременно два нови роторни багера. След успешно изпълнени гаранционни изпитания, те са предадени за експлоатация и вече работят в Рудник „Трояново-север“ на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Новият багер KWK-2000 се включи в работа в участък РТНК-3 на рудника. Той заменя три стари багера от типа Rs 1200, които са на повече от 50 години.

Нормалната работа в Мини Марица-изток ЕАД продължава при изключителни мерки за превенция на COVID-19

Остават в сила въведените със заповеди на изпълнителния директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов извънредни мерки и разпорежданията на Извънредния оперативен щаб (ИОЩ) за гарантирането на безопасни и здравословни условия на труд на работещите, с оглед на разпространението на COVID-19.

23-годишна жена от Раднево е нарушила карантината

Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение – Раднево наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина – престъпление по чл. 355 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. 23-годишна жена е влязла на 17 март на територията на България, през ГКПП - Видин – Дунав мост, с лек автомобил „Фолксваген", с кърджалийска регистрация.

Мини Марица-изток прекратява работата по откривката до 31 март

От 17 до 31 март 2020 г. се прекратява работата по откривка в „Мини Марица-изток“ ЕАД, а добивните участъци продължават да работят. Това беше решено на днешното заседание на оперативния щаб, сформиран в дружеството за мерките за предотвратяване разпространението на коронавирус COVID 19. Мярката няма да доведе до проблеми с ритмичното снабдяване с въглища на ТЕЦ-овете от комплекса.

Страница 1 от 8

Най-четеното от последните дни