В Мини Марица-изток отбелязаха Световния ден за безопасност и здраве при работа

В „Мини Марица-изток“ отбелязаха Световния ден за безопасност и здраве при работа

В „Мини Марица-изток“ ЕАД беше отбелязан Световния ден за безопасност и здраве при работа - 28 април. Мениджърският екип, управителите на трите рудника, социалните партньори, ръководители от управлението, работници и служители в дружеството почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите по време на производствени аварии и трудови злополуки в енергийния комплекс.

Паметникът е изграден със средства на фирмената синдикална организация на КНСБ през 2004 г. Всяка година на този ден, пред него се отдава почит на загиналите при трудови злополуки миньори и енергетици.

Тази година мотото на традиционната инициатива е „Здравето и безопасността са основни трудови права. Да запазим живота на работното място!".

Трайна тенденция от последните 10 години е намаляване на смъртните случаи и наранявания на работното място в „Мини Марица-изток” ЕАД. Грижата за здравето и съхраняването на живота на работниците и служителите на дружеството е първостепенна величина и приоритет за ръководството, което предприе строги противоепидемични мерки за ограничаване на заболяването от Ковид-19 на територията на комплекса. Организирана е ваксинационна кампания, осигурени са различни ваксини по избор за желаещите да се включат.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24