Сняг и силен вятър на проходите "Шипка" и "Република"

Сняг вали от сутринта на 29 декември на проходите "Шипка" и "Република", духа и силен вятър. Пътните настилки са заснежени и обработени, съобщи дежурният в Областно пътно управление - Стара Загора.

slab snyagДвижението през прохода "Шипка" е възстановено, след временно ограничение, заради гъста мъгла, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

В страни от пътното платно на прохода "Шипка" има образувани снегонавявания около 30 - 40 сантиметра, температурата е отрицателна.

Пътните настилки на автомагистрала "Тракия" и автомагистрала "Марица" на територията на Старозагорска област са мокри и обработени.

Възстановено е движението по пътя Шипка - Шейново - Дунавци, който беше затворен за няколко часа, заради мъгла и силен снеговалеж.

На територията на областта работят 55 снегопочистващи машини.

www.infoz.bg

Теми:

Светът

Цената на петрола се срина. Икономическата блокада заради коронавируса и търговската война между Русия и Саудитска Арабия доведоха до свиване на търсенето и многократно увеличение на предлагането. Фючърсите в Лондон поевтиняха с 12,7% до най-ниско ниво от март 2002 г., а в Ню Йорк лекият американски суров петрол падна под 20 долара за барел

* * *
Унгарският премиер Виктор Орбан получи правото да управлява страната с укази, което поставя страната единствено под неговото командване. Парламентът на Унгария одобри правото на Орбан да "прескача" институцията за вземането на всички важни решения. Конституционният съд, в който Орбан има доверени лица, ще бъде основният орган, който ще може да перазглежда тези решения. Правителствата по целия свят поемат извънредни правомощия, за да се борят с коронавируса, блокирайки всички аспекти на ежедневния живот и затваряйки граници, на малко кабинети си позволяват подобни действия без да сложат крайна дата

 

Най-четеното от последните дни