Стара Загора посрещна на крака Лили Иванова

Близо 2 хиляди души посрещнаха на крака емблемата на българската музика Лили Иванова. Тя беше първата, която се качи на сцената на изцяло обновения Летен театър в Стара Загора. „Точно в днешния ден, когато българите отбелязваме Деня на Съединението, в нашия град е великата Лили Иванова“, каза минути преди концерта кметът Живко Тодоров. „Благодаря на всички ви за търпението, защото театърът е изграден през 1959 година, но до днес не беше ремонтиран цялостно.

LI1

Благодаря и на проектантския екип, на изпълнителите, на екипа си – на всички, които допринесоха за новия облик на това емблематично за старозагорци място. Радвам се, че сме тук заедно. Ползвайте го със здраве! Пожелавам ви незабравим концерт, вярвам, че ще е такъв, защото знам кой ще излезе на сцената за вас тази вечер“, добави градоначалникът.

Публиката избухна в аплодисменти още с първите акорди на песента „Без контрол“, а появата на примата на българската музика Лили Иванова изправи млади и стари на крака. „За мен е невероятно щастие да бъда пред вас в този прекрасен театър. Благодаря ви!“, обърна се към гостите на концерта тя. Букет с бели рози ѝ поднесе кметът Живко Тодоров от името на старозагорците и гостите на града, които бяха част от първия концерт, навръх Деня на Съединението, в обновеното концертно бижу, намиращо се в сърцето на парк „Митрополит Методий Кусев“.

Стотици почитатели на качествената българска музика, вселенския талант и жар на певицата се наслаждаваха на концерта и извън пределите на Летния театър. От пресцентъра на Община Стара Загора уточниха, че билетите за концерта на Лили Иванова в Стара Загора свършиха за 30 часа, което бе отбелязано като рекорд от екипа на примата. Спектакълът на Лили и нейните музикални артисти, продължи почти 2 часа, а жадните за хубави песни не пропуснаха да върнат любимата си звезда на бис.

LI2

LI3

www.infoz.bg  www.infoz.bg (снимки - Ина Янева)

На подобна тема