Изложба „Шофирането не е игра“ в Стара Загора

Изложба „Шофирането не е игра“ в парк „Пети октомври“ в Стара Загора

Откриха изложбата „Шофирането не е игра“ в парк „Пети октомври“, част от общата кампания на Община Стара Загора, Областна дирекция на МВР, Български червен кръст, Международен младежки център, Превантивно – информационен център по зависимости, Център за подкрепа за личностно развитие и Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните, целяща да фокусира обществото върху проблемите с безопасността на пътя.

„Стартирайки тази кампания се надяваме да въздействаме върху възприятията на младите хора, за да бъдат по-внимателни, когато са зад волана, но и когато са в ролята на пешеходци. Темата с безопасността е изключително важна при тях, защото опитът им все още не е достатъчен“, сподели при откриването на експозицията Иванка Сотирова – зам.-кмет на Община Стара Загора.

Паната съдържат фото илюстрации на различни пътнотранспортни произшествия от цялата страна, за да алармират за войната на пътя, която погубва стотици животи.

Днес беше и Ден на отворени врати в районните полицейски управления в област Стара Загора. Участниците в Детска полицейска академия се запознаха с работата на униформените служители.

Основната цел на кампанията е да се насочи вниманието на обществеността към проблема с пътната безопасност и с големия брой пътни произшествия. Поредицата от събития имат информационен характер и са в подкрепа на превенцията на детския пътен травматизъм. В рамките на кампанията ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември. Той ще бъде почетен с панихида в храм „Св. Въведение Богородично“, а от 12.00 часа, пред Областна администрация Стара Загора, ще се проведе Превантивно – информационна кампания „Шофирането не е игра“. Събитието ще бъде с участието на Safety Driving Academy, Български червен кръст, Център за подкрепа на личностното развитие, Международен младежки център, Превантивно-информационен център по зависимости, Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните.

IMG 0931

IMG 0948

IMG 0956

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24