Превантивна информационна кампания „Шофирането не е игра“ в Стара Загора

Започва кампания под мотото „Шофирането не е игра“. С нея ще се насочи вниманието на обществеността към проблема с пътната безопасност и с големия брой пътни произшествия. Поредицата от събития имат информационен характер и са насочени в подкрепа на превенцията на детския пътен травматизъм. В рамките на кампанията ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември.

shofirane igra

Кампанията е съвместна инициатива на Община Стара Загора, Областната дирекция на МВР, Българския червен кръст, Международният младежки център, Превантивно-информационният център по зависимости, Центърът за подкрепа за личностно развитие и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Програмата на кампанията започвнас две информационни среща с родители на 2 и 3 ноември 2022 г.

На 7 ноември ще бъде Ден на отворените врати в полицейските управления в Стара Загора. В същия ден, от 11.00 часа, в парк „Пети октомври“ ще бъде открита изложба „Шофирането не е игра“.

На 15 ноември, от 8:00 часа, е предвидено началото на интерактивно обучение „Алкохол и безопасност по пътищата“ в Професионалната гимназия по механотехника и транспорт „Никола Вапцаров“.

На 18 ноември, от 14:30 часа, в залата на Превантивно-информационния център по зависимости ще се състои дискусионна среща на тема „Алкохол и наркотици – опасният дрифт“.

Панихида в памет на жертвите на пътни инциденти ще бъде отслужена в храм „Св. Въведение Богородично“ от 10.00 часа на 20 ноември.

Малко по-късно същия ден, от 12:00 часа, пред Културен център „Стара Загора“, ще започне Превантивно-информационна кампания „Шофирането не е игра“ с участието на Safety Driving Academy, при подкрепата от няколко институции

На 21 ноември, от 14.00 часа, е предвиден открит урок по християнски ценности. Началният час е 14.00 часа, а мястото е Катедрален храм „Св. Николай“.

На 24 ноември, от 14.00 и от 16.00 часа, в Младежкия дом, ще бъде представена театралната постановка „Даскалото е cool“.

По време на кампанията „Шофирането не е игра“ ще се провеждат и образователно-информационни беседи със служители на МВР в училищата на територията на община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg