Международният младежки център в Стара Загора отново получи Знак за качество на Съвета на Европа

Екипът на Международния младежки център в Стара Загора има присъден Знак за качество на Съвета на Европа (СЕ) за следващите пет години. Центърът е притежател на престижното отличие за пореден път и е първият негов носител в България. Още през 2017 г. експертна комисия от СЕ направи комплексна оценка на качеството му, през 2019 г. знакът беше препотвърден за срок от 3 години, а тази година ММЦ - Стара Загора за трети пореден път защити титлата.

MMC 1

Само преди дни неговият екип беше част от годишна среща на Национална мрежа на младежките центрове, действаща като механизъм за ефективно сътрудничество, обмен на знания, умения, опит и добри практики с цел повишаване качеството на младежката работа в България. По време на форума бяха формулирани стратегическите приоритети на младежките центрове за следващата година – съобщи ръководителят на ММЦ – Стара Загора д-р Весела Марева.

В Стара Загора за младежки обмен идва екип на ММЦ – Перник, който ще бъде част от Шампионата по презентиране, организиран от старозагорските им колеги. Финалният кръг ще се състои в събота – 10 декември, от 9:30 часа, в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg