▶️ Контрольори заменят кондукторите в градския транспорт в Стара Загора

Кондукторите в градския транспорт в Стара Загора ще бъдат поетапно пренасочени на позиция контрольор. Това съобщи пред журналисти ресорният заместник-кмет Радостин Танев. Промяната започва с линии № 3 и 8. Радостин Танев призова ползващите услугите на „Тролейбусни и автобусни превози“ да бъдат отговорни и заяви, че самотаксуването е задължително. Глобата за нередовен пътник е 10 лева.

kontroliori stara zagora

Закупуването на билет се извършва в билетните центрове, чрез мобилното приложение и от устройствата в тролейбусите и автобусите.

„Работим за увеличаване на броя на касите, в които хората могат да зареждат картите си. Предстои и поставяне на устройства в колите на градския транспорт, които ще дават възможност за плащане с карта“ – добави Радостин Танев.

„В момента общинското транспортно дружество разполага със 110 шофьори, 94-ма кондуктори и 12 контрольори. За удобство на пътниците в горещите дни осигуряваме безплатна минерална вода“ – сподели управителят на „Тролейбусни и автобусни превози“ инж. Георги Станев.

 

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема