Изложба от циркови плакати „Сънят на стария клоун“ в Стара Загора

Изложба от 50 циркови плаката от личната колекция на телевизионния водещ Драго Драганов беше открита в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. Изложбата съдържа отбрани плакати от голямата колекция на тиви водещия, събирана през годините и наброяваща над 2000 броя. Гост на откриването на изложбата беше зам.-кметът на община Стара Загора Милена Желева.

IMG 3052

„В навечерието на празника на града за мен е чест да присъствам на откриването на тази уникална експозиция. До сега никога не съм попадала в този свят на цирковите плакати, на това така забележително изкуство. Поздравявам и ръководството на регионалната библиотеката, за това, че го показват на града. Имам много въпроси за това как се роди тази магия и с нетърпение очаквам да чуя отговорите“, приветства в началото на събитието Милена Желева.

„Осъзнавам, че сме на прага на един прекрасен празник за Стара Загора и съм много щастлив да бъдат тук и за първи път да представя изложба от личната си колекция извън София, където показах първата си такава. Нарекох тази изложба „Сънят на стария клоун“, защото ние – порасналите, се връщаме често в детството си насън. Всеки един от тези плакати има лична история за мен. 50 плаката – 50 мига от моя живот“, сподели Драго Драганов и разказа интересни моменти от откриването и запазването на плакатите.

Нестандартната изложба може да бъде разгледана до 29 октомври 2023 г. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

IMG 3054

IMG 3069 

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема