Празника на пелина в село Змейово на 16 декември 2023

Старозагорското село Змейово се подготвя за традиционния Празник на пелина, който ще се проведе на 16 декември 2023 г. от 10:00 часа. Ще бъдат разкрити уменията на десетки майстори, вложили много старание и тънкост при създаването на ароматното питие, на фона на много музика и танци Компетентно жури ще оцени вкус, цвят, бистрота, за да награди най-добрите производители на пелин.

pelin 2

Поздрав към присъстващите ще отправят фолклорни ансамбли „Бистрица“ – Бистришките баби и техните внучки, „Гайдуница“ от село Подем, „Нашенци“ от Стара Загора, Гайдарски състав от Чепеларе, както и вокална група към Ансамбъл за народни песни и танци „Зорница“, Танцов състав „Шарена китка“, Общински танцов състав – Стара Загора. Колективи ще дойдат още от Габрово, Севлиево, Шумен, Нова Загора и Раднево. И тази година Тодор и Донка Кожухарови са част от тържеството, както и оркестър „Южни ритми“.

Организаторите от Кметство село Змейово, местното НЧ „Пробуда – 1928“ и Община Стара Загора са подготвили програма, изпълнена с много колорит и добро настроение. 

новини Стара Загора  www.infoz.bg