Евродепутатът д-р Атидже Вели: „Тракийският университет е в абсолютен синхрон с европейските и световни тенденции“

Евродепутатът д-р Атидже Алиева-Вели гостува на Тракийски университет – Стара Загора по покана на ректора проф. Добри Ярков. В края на визитата си тя сподели къде стои Тракийският университет на картата на европейските университети: „Имах много ползотворна среща с ректора проф. Ярков и мога да кажа, че съм впечатлена от високото ниво, на което е висшето училище в момента.

Определено се развива в абсолютен синхрон и дори изпреварващо европейските и световни стратегии и тенденции. Тракийският университет е приел своята Зелена стратегия 2050 с ясни цели и визия за развитието на студентите, на преподавателите и индивидуалния подход към всеки един. Похвално е разширяването на университета с нови и модерни специалности, които са професиите на бъдещето – дигитализацията, развитието на всеки един сектор и амбициите висшето училище да се превърне на Балканите и Европа в център за осигуряване на кадри, които са изключително необходими на бизнеса, за да отговори на съвременните предизвикателства. Много е важна връзката между науката и бизнеса – важно е младият човек, излизайки от образователната система, да е придобил съответните качества и умения, за да може да се реализира успешно на пазара на труда.“

По повод Студентския празник г-жа Вели отправи пожелание и важно послание към студентите на Тракийски университет – Стара Загора: „На студентите пожелавам да бъдат здрави и да не спират да мечтаят, защото чрез обучението и образованието мечтите стават реалност!“ – съобщиха от пресцентъра на Тракийския университет.

Yarkov evrodeputat 1

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема