Ескейп стая в Стара Загора

Нова образователна ескейп стая, наречена „Екотопия“, е създадена в сградата на Международен младежки център в Стара Загора. „Екотопия“ е пространство, изградено с любов и ангажимент от ентусиазирани доброволци с менторската подкрепа на експерти от Международния младежки център. Част е от програмата EU Teens 4 Green и е подкрепена финансово от Европейския съюз.

„Целта на стаята е да представи утопични и антиутопични сценарии за бъдещето на нашия климат. С това ние се стремим да включим младите хора в процеса на изграждане на собственото им бъдеще, насочено към устойчиви и отговорни практики. Искаме да подканим всички желаещи да се включат в това преживяване. Участието е напълно безплатно“, споделя ръководителят на Международния младежки център Моника Тодорова.

eskeyp staya stara zagora

Зад проекта „Екотопия“ стоят Соня Петрова, която е дизайнер на стаята и понастоящем архитект, Моника Тодорова – управител на Международния младежки център, благодарение на която стаята успява да намери своето място, Илияна Семерджиева, експерт по европейски проекти и въпроси, която вплита науката за климата в загадките, както и студентите, помогнали за реализацията на проекта и създаването на стаята – Стилиан Атанасов и Йоанна Огнянова.

„Неуморният труд на доброволците направиха възможно това пространство да зарадва и вдъхнови всички посетители с уникалната си визия и цел“, допълни Моника Тодорова.

Международен младежки център кани старозагорци и гости на града в новата образователна ескейп стая.

Екипите могат да бъдат от 3 до 6 души, с условие участниците да са на възраст над 15 години. За да запазите място, може да направите регистрация във формата.

eskeyp staya stara zagora 01

eskeyp staya stara zagora 02 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема