Откриват общежитието към Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“

На 22 януари 2024 г. от 11:00 часа ще бъде официално открито общежитието към Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“. То се намира в северозападната част на двора на гимназията и е предназначено за учениците, приети в училището, които не са от Стара Загора.

gimnazia

Създадени са и условия за деца в неравностойно положение. За тях ще се грижат възпитатели на смени. Изграждането на общежитието е поредна крачка към подобряване на образователната среда в Стара Загора.

Сградата е пететажна със сутерен, като на всеки етаж има седем жилищни помещения със собствени санитарни възли, с капацитет за настаняване на 60 деца. Има още обслужващи помещения за нуждите на ползвателите и персонала. Всички те са с достъпна и комфортна среда.

В северната част са обособени още спортни игрища и фитнес площадка. Към съществуващите зелени площи са добавени нови. По протежение на оградите са разположени широколистни дървета и жив плет, монтирана е и паркова мебел. Изградена е трибуна с дървени пейки за провеждане на занятия на открито. 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема