Откриха обновения двор в Детска градина „Кипарис“

На безопасни игри в преобразения си двор се радват възпитаниците на Детска градина 23 „Кипарис“ в Стара Загора. Тържественото откриване под наслов „Радост и усмивки“ събра гости и родители на 25 април 2024 г. Реновирането е извършено от средата на август до декември миналата година. Средствата са в размер на 314 хил. лева от бюджета на Община Стара Загора.

Детската градина е открита преди 53 години, а интересен факт е, че за този продължителен период от време е имала само две директорки и двете с фамилията Нейчева, съобщиха от пресцентъра на Общината.

На великолепното откриване Община Стара Загора беше представена от зам.-кмета Надежда Чакърова, директора на дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ Гергана Михайлова и началник-отдела „Образование и младежки дейности“ Станимира Димитрова. Присъстваха и гости от Тракийския университет, чийто Педагогически факултет реализира кадрите си в детските заведения от общината.

valdobrev chakarova

Почетен гост на детската градина беше популярен неин възпитаник – старозагорецът Стефан Вълдобрев, актьор, композитор, музикант, певец и филмов режисьор. Откриването на тържеството стана с химна на градината, написан от Вълдобрев. „Накарахте ме да се чувствам много специален през този час и половина, да напишеш химн може да звучи много специално, но и направеното от вас не е по-малко уникално. Цялото тържество изкарахте без микрофони, което е белег, че поне половината от тези смели дечица ще станат актьори или певци с изнесените си старозагорски гласове“, предрече актьорът. „Много спомени нахлуват в мен, как майка ми ме взема след работа с издута от неизяден залък буза, който отказвам да преглътна цял ден. Но не се притеснявайте, родители, вижте, че само след 50 години нещата си идват на мястото“, каза шеговито Вълдобрев, потупвайки се по корема. Сред умилителните му спомени от този двор е и как целува по бузата Галя от четвърта група, която му подарила ключодържател таралежче.

На вълнуващи спомени се отдадоха при срещата си зам.-кметът Надежда Чакърова и Стефан Вълдобрев. „Познанството ни датира от повече от 30 години, бяхме съученици и възпитаници на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, жив свидетел съм на цялото му развитие“, отбеляза с удоволствие Надежда Чакърова. „В Езиковата гимназия той започна със самодейна група, всеки негов успех сме приветствали и сме запазили страхотни спомени и искрено приятелство“, разказа тя.

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми: