Точен мерник демонстрира отборът на Община Стара Загора

Отборът на Община Стара Загора се класира на трето място в шампионата по стрелба с пистолет „Макаров“, организиран от Втора механизирана бригада. Тимът с водач Делян Иванов, съставен от служители на отдел „Опазване на обществения ред“ и пресцентъра на общината, постигна общо 378 точки.

Пистолетен турнирС този резултат той се нареди след състезателите от ОД МВР – Стара Загора, които събраха 578 точки. На първо място се класираха бившите военни от резерва с постигнати 599 точки.

Най-висок резултат при жените постигна Богдана Чакалова от ОД МВР, служител на Общинска полиция, със 120 точки. При мъжете пръв бе Калчо Калчев от отбора на резервистите с постижение 132 точки от 150 възможни. Отличените участници получиха купи и грамоти от полковник Недялко Ников, зам.-командир на Втора бригада.

Традиционният турнир се провежда по повод Празника на сухопътните войски, който се чества на 19-ти ноември. В него участваха общо 10 отбора – 7 от военните формирования на Старозагорския гарнизон и по един от ОД МВР, резервисти и общината. Състезанията се проведоха на Гарнизонния учебен център „Люляк“.

Бойният празник на Сухопътните войски – 19-ти ноември, тази година е свързан с тържественото отбелязване на 130-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 г.

Победителите пистолетния турнир

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)