16 военнослужещи положиха клетва в Стара Загора

16 военнослужещи положиха клетва в Стара Загора

16 военнослужещи от Втора Тунджанска бригада положиха клетва с тържествен ритуал във военно формирование 44200 в Стара Загора. Пет от военнослужещите са жени. Днешният ден е празничен за всички, но той е с особено значение за членовете на личния състав на бригадата, защото в бойните ни редици постъпват достойни наши сънародници и колеги, готови да се посветят в служба на българския народ.

Полагането на военна клетва е стара и свята войнска традиция, която се помни за цял живот – онзи миг, споменът за който остава в сърцето и ни напомня за дълга, който сме поели целувайки бойното знаме и изричайки заветното „Заклех се!, каза в словото си командирът бригаден генерал Стоян Шопов.

След официалната церемония стана ясно, че има подготвени още няколко приема на военнослужещи. „Надяваме се, че кампанията „Бъди войник“, която продължаваме и тази година, отново ще даде резултат, защото се наблюдава повишен интерес“ - коментира бригаден генерал Стоян Шопов. Той благодари за подкрепата, която получава бригадата от институциите, както и подчерта, че ще продължава съвместната работа за издигане на имиджа на българската армия.

Сред официалните гости бяха Старозагорският митрополит Киприан, областните управители на Стара Загора – Гергана Микова, и на Хасково – Стефка Здравкова, заместникът ѝ Митко Петров, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, общинският съветник Динко Михайлов, директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Стара Загора комисар Стоян Колев и други,

клетва с тържествен ритуал във военно формирование 44200 в Стара Загор

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема