Австрийска компания има намерение да инвестира в Стара Загора

На 17 март 2016 г. голяма австрийска компания трябва да излезе с решение дали ще реализира инвестиционните си намерения в Стара Загора. Това съобщи кметът Живко Тодоров, който заедно със заместника си Йордан Николов беше на посещение в Грац, Австрия.

Magna Steyr - Грац, АвстрияТам са провели среща с представители на местния бизнес, проявяващи интерес към Стара Загора.

"Надявам се решението на акционерното дружество да бъде положително. В момента не мога да коментирам предмета на дейност, но става въпрос за много сериозна компания" - каза кметът на Стара Загора.

Той обеща, че още на 18 март ще обяви пред журналисти какво е решението на потенциалния инвеститор от Австрия. По неофициална информация това е компанията "Магна Щайер" (Magna Steyr), която е най-вероятния партньор на Apple в автомобилната индустрия и има всички шансове да спечели поръчката за сглобяване на първите електроавтомобили с марката на Apple.

Magna Steyr, ĸoятo e дъщepнo дpyжecтвo нa ĸaнaдcĸия гигaнт Маgnа Іntеrnаtіоnаl. Маgnа Ѕtеуr e eдин oт нaй-гoлeмитe дocтaвчици в aвтoмoбилнaтa индycтpия. Гигaнтът  пpoизвeждa ĸaĸтo paзлични aвтoмoбилни cиcтeми, тaĸa и cглoбявa цeли ĸoли ĸaтo мoдeли нa Меrсеdеѕ, ВМW и Сhrуѕlеr. Годишният оборот на Magna Steyr е над 25 млрд. долара.

Magna Steyr factory Graz

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема