Баскетболен клуб "Берое" отново е в Балканска лига

Баскетболен клуб "Берое" отново е в Балканска лига

За втора поредна година баскетболен клуб "Берое" ще бъде сред участниците в Балканската баскетболна лига. Ръководството на клуба вече подаде заявка и необходимите документи и очаква обявяването на пълния списък с отборите, които ще бъдат част от турнира.

Вече е ясно, че в надпреварата се завръща отборът на Сутиеска, който пропусна миналогодишното издание на турнира заради участие в Адриатическата лига.

При първото си участие през миналия сезон "Берое" стигна до полуфиналите на надпреварата, където отстъпи на бъдещия шампион "Сигал" (Прищина). Затова амбицията на ръководството на зелено-белите и на треньорския щаб е при това участие да бъде постигнат още по-добър резултат.

„Обмисляхме възможността "Берое" да участва в някой от другите европейски турнири. Краят на миналия сезон обаче ни показа, че все още не сме готови. Затова предпочетохме да участваме отново в Балканската лига, където да надграждаме и да се утвърждаваме. Очакваме, че тази година турнирът ще бъде още по-силен от миналата“ - коментираха от "Берое".

„Ръководството на Балканската лига е изключително щастливо от решението на "Берое" да продължи участието си в турнира. Използвайки натрупания от миналия сезон опит, тимът ще има възможност да надгражда, а това означава, че целта, с която е създаден турнира – да предоставя възможности на младите и амбициозни клубове да развиват своите играчи, е изпълнена“ - коментираха от ръководството на Лигата пред официалния сайт.

www.infoz.bg

Теми: