Задържаха иманяри със старинни предмети и боеприпаси

Четирима мъже от Стара Загора и Раднево са задържани за 24 часа в резултат на полицейска операция за противодействие на престъпленията с културно-исторически ценности, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Извършени са претърсване и изземване на адреси, обитавани от лицата: З.З., на 39 г., М.Н., на 43 г., А.А., на 24 г., всички от Стара Загора и в дома на Д.Т., на 48 г., от Раднево.

Старинен кръстВ апартамент, обитаван от З.З., са намерени и иззети 1121 старинни монети, старинна гривна от бял метал, 164 бойни патрона с различен калибър, два детектора за метал и др. В дома на М.Н. в Стара Загора са намерени и иззети детектор за метал, старинен пръстен, 3 старинни монети, остър връх от ковано желязо, старинно кръстче и др. В жилището на А.А. в Стара Загора са намерени и иззети 106 старинни монети, детектор за метал и др. В дома на Д.Т. в Раднево са намерени и иззети два детектори за метал, 60 старинни монети, старинен пръстен и множество други старинни предмети.

Претърсени са още домовете на Д.И., на 40 г., от Стара Загора, където са намерени и иззети 2 старинни пръстена, обеца и др., а в жилището на Т.А., на 34 г., от Раднево, са открити и иззети детектор за метал, малка старинна ваза, 6 бр. боеприпаси, 184 старинни монети, 8 старинни метални пръстена, старинна керамична фигура, изобразяваща човек, старинен колан, както и други старинни предмети.

В ОДМВР – Стара Загора са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 278, ал.6, чл. 277 а, ал.7 и чл. 339 от Наказателния кодекс. З.З., А.А., М.Н. и Д.Т. са задържани за срок до 24 часа. Работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава.

www.infoz.bg (Снимки: ОДМВР - Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема