Официално откриха реконструирания плувен басейн в Стара Загора

Официално откриха реконструирания плувен басейн в Стара Загора

С участието на представители на общинската администрация, изпълнители на строително-монтажните дейности, треньори, състезатели и родители днес официално беше открит покрития плувен басейн в Стара Загора, след неговата пълна реконструкция и модернизация.

„Сдобиваме се с едно прекрасно спортно съоръжение. Това е поредното доказателство, че ръководството на община Стара Загора е ангажирано с отглеждането на здраво и надеждно поколение. Нека да си пожелаем да го ползваме с отговорност, защото то е за целия град“ - пожела в приветствието си ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. От името на кмета Живко Тодоров тя благодари на всички, които са участвали в реализацията на проекта.

„Чест и удоволствие е за мен да бъда тук, защото този басейн е важен за нас в плуването. Разположен е в центъра на България и може да се ползва за състезания и тренировки“ – каза секретарят на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова. Тя пожела от него да излязат бъдещи олимпийски шампиони.

Председателят на Фонда за градско развитие „Джесика“ Мартин Заимов поднесе благодарности към ръководството на общината и подчерта, че сградата е била в много тежко състояние. „Плувайте и се учете, опитвайте се да бъдете добри!“ - пожела той на малките състезатели, участници в четвъртия турнир по плуване „Русалка“.

В Стара Загора, обявен за Европейски град на спорта за 2017 г., има четири лицензирани клуба по плувни спортове. Това е първото състезание, което се провежда в общинския басейн, след неговата реконструкция. Стойността на инвестицията е 2, 73 млн. лв., от които 910 000 лв., осигурени от Фонда за регионално градско развитие на Инициатива „Джесика“.

Той е със застроена площ 1893,34 кв.м. Подобрен е общият естетически вид на сградата, изпълнените строително-монтажни работи осигуряват икономия на енергия и топлосъхранение, безопасна експлоатация и хигиена. Монтирани са метални телескопични трибуни с 2 реда седалки на балкона и с 3 реда седалки на нивото на басейна, с общо 384 седалки. Изпълнена е вътрешна и външна топлоизолация на фасадните стени, поставена е петкамерна РVС дограма, топлинно изолирани са покривът, подовете, дъното и стените на басейна.

Положени са нови подови настилки - теракота за мокрите помещения, хомогенна винилова настилка за кабинетите, клинкерни плочи за басейна и обходната зона около него, каучукова мека ударопоглъщаща настилка във фитнес залата и гранитогрес за балкона над басейна. По време на ремонта конструкцията на басейна е възстановена и усилена.

На откриването присъстваха още зам.-кметовете Иванка Сотирова, Янчо Калоянов, гл.арх. Виктория Грозева, гл.финансист на общината Цанка Ганева, управителят на „Рудин” ООД Живко Желев и др. Гостите участваха в награждаването на победители в отделните серии на турнира.

baseyn 1

www.infoz.bg

Теми: