Стара Загора отбелязва Празника на книгата с маратон на четенето

Маратонът "Четяща Стара Загора" ще бъде открит на 25 април с верижно четене в 8:00 часа в Регионалния исторически музей. През целия ден, между 11:00 и 16:00 часа, ще се чете пред книжарница „Хеликон“.

adultЩе гостуват проф. Симеон Хаджикосев и Жюстин Томс, която освен с писане се занимава професионално с медии, маркетинг и уеб дизайн и е майка на три деца. Нейно дело са книгите "Мисия Татко", "Мисия Мама", „Първите в българския интернет. Жюстин Томс е основател и ръководител на много сайтове.

През целия ден в Стара Загора ще се движат „четящите“ таксита на фирма „Чар“, а в парк "Пети октомври" за пета поредна година ще бъдат отворени две буккросинг зони за обмен на пътуващи книги, съобщиха от Библиотека "Родина".

От 17:30 часа заедно с Издателска къща „Персей“ ще бъде представен томът с най-съкровените писма и поезия на Иван Вазов „Любовта е златен сън“, а в 18:00 часа съвместно с Второ основно училище и Регионално управление на образованието в Стара Загора се организира дискусията „Приятели на книгата“ в актовата зала на училището с участието на проф. Симеон Хаджикосев, Пламен Тотев – издателство „Персей“, Светлана Янчева – издателство „Изида“, поетесата Мария Донева и директора на библиотека „Родина“ Слава Драганова.

www.infoz.bg