Мирела Демирева ще участва в Международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме“

Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и от Европейското първенство в Амстердам през миналата година Мирела Демирева ще участва в Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме“.

samarsko znameТой ще се проведе на 1 юли от 18:00 часа на стадион "Берое" в Стара Загора. Организаторите от Община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ очакват отново пълни трибуни под Аязмото, в годината, в която градът е носител на приза „Европейски град на спорта“. Днес от клуба посрещат в София първите състезатели от Бахрейн.

Спортист № 1 на България за 2016 г. е състезател на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и Спортист № 1 на Стара Загора за миналата година. Тя се зае осмо място на турнира от Диамантената лига в Стокхолм миналата седмица, а следващото състезание на Демирева е на Европейското отборно първенство от Първа лига във финландския град Вааса този уикенд.

Преди три години Стара Загора си върна емблематичното за града и авторитетно за леката атлетика спортно събитие. След прекъсване от 21 години Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортен клуб по лека атлетика "Берое" с общи усилия възстановиха Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме". Благодарение на усилията на кмета Живко Тодоров и общинската администрация беше реновирана лекоатлетическата писта на стадион „Берое", която е сертифицирана и отговаря на всички изисквания за провеждането на международни състезания от висок ранг, съобщиха от пресцентъра на Общината. Не на последно място подрастващите и състезателите вече могат пълноценно да спортуват и градят кариера в леката атлетика.

Пресконференцията за откриването на турнира с участието на Мирела Демирева ще бъде на 30 юни в 13:00 часа в зала 2 на Община Стара Загора.

www.infoz.bg

На подобна тема