Обслужване на едно гише

Живко Тодоров: Обслужване на едно гише ще намали бюрокрацията

Община Стара Загора планира съкращаване на сроковете за издаване на документи и това ще намали административната тежест за гражданите и за бизнеса. Облекчаването на комуникацията между различните институции обаче зависи и от държавната администрация.

Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"За да бъдат максимално улеснени хората, те трябва да бъдат обслужвани на едно гише в общините. В тях трябва да бъдат създадени центрове, в които гражданите да могат да осъществят всичко необходимо, свързано с Националната агенция за приходите, "Пътна полиция", кадастър, община и др." - категоричен е Живко Тодоров. За целта са необходими инвестиции от страна на държавата.

Кметът на община Стара Загора очаква от Народното събрание да приеме балансирана методика за определяна на размера на местните данъци и такси, за да не бъдат непосилни за гражданите.

Гледайте цялото интервю с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, в което говори и за създаването на индустриална зона в Стара Загора, парк Бедечка, финансовото състояние на Общината и изпълнението на проектите с европейско финансиране

Венета Асенова | www.infoz.bg