Областна администрация посвети календар на 140-ата годишнина от Въздигането на Стара Загора

Стилен календар за 2018 г., съставен от снимки и картички на стара Стара Загора, представи областният управител Гергана Микова. Той е посветен на 140-ата годишнина от Освобождението на България и Въздигането на Стара Загора.

За изработката на календара са използвани изображения от пощенски картички от началото на 20-и век, издадени в Стара Загора и представящи физиономични сгради на възстановения след опожаряването в края на 19-и век град. Пощенските картички са от фонда на Регионална библиотека "Захарий Княжески" и изображенията са предоставени за целите на календара.

Проектът е създаден съвместно със Старозагорската митрополия. На първия лист на календара е отпечатано обръщение на Негово Високопреосвещенство старозагорския митрополит Киприан, с пожелание за 2018 г.

„Нека тя ни донесе повече мир и благоденствие” – обърна се областният управител към присъстващите на срещата журналисти.

Празничен поздрав отправиха талантливите певци от фолклорна формация "Жарава" - Стара Загора.

kalendar stara zagora oblast starri kartichki

Венета Асенова | www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема