Ще има обществено обсъждане за бъдещето на бившия ресторант в парк „Митрополит Методий Кусев”

Съществува предложение на общинската администрация на Стара Загора за безвъзмездно ползване на бившия ресторант в парк „Митрополит Методий Кусев” от страна на Старозагорската митрополия. То все още не е внесено в Общинския съвет.

Преди да бъде разгледано предложението, ще се направи обществено обсъждане, за да кажат старозагорци мнението си какво трябва да бъде предназначението на обекта. Това съобщи председателят на Общинския съвет Таньо Брайков на среща с журналисти. На този етап митрополията е заявила намерение бившият ресторант да бъде превърнат в неин музей, но се очаква да бъде представен подборен бизнес план.

През 2017 г. местният парламент е приел 619 решения. Има само едно обжалвано от страна на областния управител на Стара Загора Гергана Микова. То е за промяната на подборния устройствен план на града, в частта му за „Бедечка”, тъй като промяната в предложението, гласувано от Общинския съвет, не е минала на обществено обсъждане. Административен съд – Стара Загора не е дал ход на делото, защото собственици на земи в „Бедечка” са поискали да бъдат конституиране като страни по делото, но съдът е отказал и в момента тече обжалване на това решение пред Върховен административен съд.

Преди началото на срещата, състояла се на Игнажден, председателят на Общинския съвет, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова и журналистите бяха поздравени от деца от Детска ясла "Маргаритка".

Детскаясла Маргаритка

Венета Асенова | www.infoz.bg