Среща на млади хора с кмета на Стара Загора

Скейтпаркът на Стара Загора се мести в парк „Артилерийски“

Поставихме си за цел да постигнем още по-добро сътрудничество между Общината и младите хора в Стара Загора. За нас е много важно да се чува гласът им, затова направихме съвместна инициатива – обясни кметът на Млада Загора Патрисия Желева.

Резултатите от общата инициатива, наречена „Гласът на младите“, бяха отчетени от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, кметът на Млада Загора Патрисия Желева и членове на Младежкия общински съвет. „Организирахме кампанията, за да се допитаме до младите хора, какво ново искат да има в града, какво да се промени към по-добро – информира Живко Тодоров. Той обясни, че резултатите от предложенията, пуснати в специалните кутии, които бяха поставени в училищата в града, са били представени в Общината и обсъдени. „Поехме конкретни ангажименти за изпълнение на някои от предложенията“, допълни кметът.

В кампанията са се включили много училища, получени са над 400 предложения за: видеонаблюдение в парковете, повече улични лампи, вода за бездомните животни, повече спортни игрища с каучукова настилка в училищата, подновяване на скейтпарка, футболно игрище в кв. „Зора“ и др.

Във всяко училище ще бъдат поставени шкафчета, където учениците могат да оставят част от вещите си, за да не са тежки раниците им. Има готов проект, ще го съгласуваме с Младежкия общински съвет“, обяви Живко Тодоров. Според него предстоят ремонти на сградите на училище „Иван Вазов“ и IХ основно училище „Веселин Ханчев“. Цялостно обновяване на Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ ще започне през втория срок на тази учебна година. Върви ремонт на Средно училище „Железник“. Приключват ремонтите на сградата на Търговската гимназия и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина.

Ще работим да обновим всички училищни дворове и ще направим видео наблюдение в парковете – уточни кметът Живко Тодоров. През тази година ще продължи изграждането на нови детски площадки и обновяването на досегашните. Исканото футболно игрище в кв. „Зора“ ще бъде изградено в бившата детска градина, а скейтпаркът ще бъде преместен в новия парк „Артилерийски“. Проектантът за него е предложен от клубовете, които се занимават с този спорт. Създаването на зоополиция, което също е едно от исканията на младите хора, би могло да стане след като се приемат промени в законодателството и се обособи специално звено към Общината, което да се грижи за обществения ред.

„Мисля, че нашата инициатива е успешна. Благодаря, че гласът на младите хора се чува. Младежкият общински съвет ще продължи с тази дейност, ще следваме добрите дела на нашия кмет Живко Тодоров. Работата ни е по-лесна, защото върви с неговата подкрепа и с тази на зам.-кмета Иванка Сотирова“ – обобщи Патрисия Желева, избрана за кмет на Млада Загора.

„Още при избора на Младежки общински съвет и на младия кмет бяха подбрани хора от различни училища, те не са подчинени на институциите, имат идеи, понякога много полезни“ - подчерта зам.-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова. Тя разказа, че започва съвместна инициатива с Районен съд и Районна прокуратура с поредица от теми за опасностите в заобикалящата ни среща. Първата тема ще бъде в края на януари и е свързана с кибер престъпленията в интернет.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24