Скейтпарк ще радва любителите на спорта в продължението на парк Артилерийски в Стара Загора

Скейтпарк ще радва любителите на спорта в продължението на парк „Артилерийски“ в Стара Загора

С водосвет за здраве днес и символичната първа копка започна на изграждането на скейтпарк, който се намира в  разширението на парк „Артилерийски“ в Стара Загора. Общата площ, заедно с прилежащите части, ще бъде около 2 декара, а самото съоръжение ще е над 800 кв. метра.

IMG 4314

Общата сума за изграждането на скейтпарка е близо 300 хил. лева, а срокът за изпълнението е 90 дни.

„Слагаме началото на направата на едно дългоочаквано съоръжение за радост на скейтобщността, както и на всички старозагорци. След всички проектни дейности, извършени от професионалисти в областта, мисля че ще имаме скейтпарк, покриващ всички съвременни изисквания и стандарти, както и за състезания, така и за забавления“, каза по време на събитието главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева. Тя призова всички, които са запалени по екстремните спортове, да бъдат разумни и да ползват с внимание новата придобивка, когато тя бъде пусната в експлоатация.

Специализираната зона ще е с две основни секции - Стрийт и Боул. Първата ще бъде съставена от следните елементи: равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка и вираж. Предвижда се Боул секцията да е от последователно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина.

Официално първата копка положиха временно изпълняващият длъжността кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов и управителят на фирмата изпълнител на скейтпарка – „СмартБилдДигитал“ ЕООД, Симеон Атанасов. Гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, народният представител Радостин Танев, ресорният зам.-кмет на града Красимира Чахова, секретарят на администрацията Делян Иванов, представители на спортния отдел в общината и гости.

IMG 4266

www.infoz.bg  www.infoz.bg