Изграждат кръгово движение край парк Артилерийски в Стара Загора

Изграждат кръгово движение край парк „Артилерийски” в Стара Загора

Започва изграждането на кръстовище с кръгово движение край парк „Артилерийски“ в Стара Загора, поради което за два месеца ще бъде затворено движението на автомобили през кръстовището на ул. „Одринска епопея“ и ул. „Христо Ботев“.

Във връзка с извършването на строително-ремонтните дейности движението ще бъде преустановено от 13 февруари до 13 април включително.

Общественият транспорт ще се движи по обходен маршрут:

  • автобусни линии № 3 и № 8: ул. „Капитан Петко Войвода“ – кв. "Казански“ - ул. „Одринска епопея“ - бул. „Славянски“ и обратно
  • автобусна линия № 22: бул. „Славянски“ - ул. „Одринска епопея“ – Калояновско шосе и обратно.

Спирки „Христо Ботев“ и „Орфей“ няма да обслужват автобусни линии № 3, № 8 и № 22. Автобусите ще спират на бул. „Славянски“ в изградените уширения, на които са монтирани знаци, указващи автобусни спирки.

Правителството осигури от националния бюджет финансов трансфер за Община Стара Загора в размер на 3 млн. лв. за разширяване с 40 дка на новия парк „Артилерийски“, който ще заеме площ около 130 дка. Продължението на ул. „Хр. Ботев“ ще бъде с две активни ленти за движение, а в двете странични ще се паркира. То ще бъде разделено от зеленина, а повдигната пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. На улицата ще може да се паркира, както и на съседната „Одринска епопея“, където се изгражда кръговото кръстовище.

www.infoz.bg  www.infoz.bg