Разкрита е организирана престъпна група за имотни измами в старозагорско

Разкрита е организирана престъпна група за имотни измами в старозагорско

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четири лица за участие в организирана престъпна група за имотни измами чрез съставяне и използване на неистински документи.

Те са задържани на 21 януари 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП, Териториален сектор „Борба с организираната престъпност” - Стара Загора и Специализираната прокуратура на територията на Стара Загора, Казанлък и Мъглиж.

Според събраните до момента доказателства групата е осъществила пет фиктивни сделки с недвижими имоти, от които е усвоила около 300 000 лева. В жилището на участник в групата (един от осемте претърсени адреса) е открита „печатницата“, където са изготвяни неистинските документи. Оттам са иззети компютри, скенери, принтери и друга техника. Четири неистински нотариални акта, фалшиви квитанции за платени данъци на имоти, пълномощни и други документи, са открити в офиса, ползван от ръководителя на групата Ивайло К. В лек автомобил BMW X6 пък е открит фалшив нотариален акт, платежно нареждане между лица, пълномощни. По делото са иззети и неистинска диплома за средно образование, газов пистолет без документ за произход, 50 патрона калибър 22.

Двама от участниците в групата издирвали малоимотни или наркозависими лица от региона, които срещу 500 - 1000 лева им предоставяли личните си данни. С тях „печатарят“ Славчо И. изготвял неистински нотариални актове за собственост. Впоследствие въпросните имоти били прехвърляни пред нотариус на реални купувачи. Те от своя страна превеждали сумите по договорите за покупка по банков път. Незабавно след преводите парите били изтегляни и взимани от ръководителя на групата.

Ивайло К. и двама от участниците са осъждани за различни престъпления, като срещу ръководителя има и висящо дело за измама. На 23 януари 2018 г. Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. С постановление на наблюдаващия прокурор на четвъртия участник е наложена мярка „Подписка“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24