Държавна опера – Стара Загора гостува в Одрин с постановката на Мадам Бътерфлай - Реджеп Зъпкънкурт, Васил Вълчев и Огнян Драганов

Държавна опера – Стара Загора гостува в Одрин с постановката на „Мадам Бътерфлай“

Държавна опера – Стара Загора ще гостува на 25 април 2018 г. на турския град Одрин с постановката на операта „Мадам Бътерфлай“ от Пучини. Представлението ще бъде на сцената на Тракийския университет в Одрин.

Подписан е и договор за културен обмен и сътрудничество с ръководството на Държавна опера – Стара Загора. Преговорите и обсъждането на документа са продължили повече от една година, съобщиха от Държавна опера – Стара Загора. От турска страна договорът е подписан от председателя на Търговско-промишлената палата в Одрин Реджеп Зъпкънкурт, а от българска – от директора на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов. На събитието в Стара Загора присъстваха и Васил Вълчев – генерален консул на Република България в Одрин, Радослава Кафеджийска – консул в Генералното консулство на България в Одрин, Елиф Гюлюзярдъмчъ – департамент Европейско сътрудничество на Одринската търговско-промишлената палата и други.

При посещението си в Стара Загора официалната делегация от Турция гледа спектакъла на операта „Кармен“ от Жорж Бизе. Впечатлени от грандиозното представление с участието на звездните солисти Саня Анастасия, Ивайло Михайлов, Русалина Мочукова, оркестъра, балета и хора на Държавна опера – Стара Загора гостите изразиха своето възхищение и оцениха високо нивото и постиженията на оперния театър в Стара Загора. По време на двудневния престой бяха коментирани и следващите съвместни културни проекти, както и възможности за разширяване и развитие на бизнес отношенията с партньори от Стара Загора и региона.

opera stara zagora karmen

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема