Д-р Николай Христов получи приза Лекар на годината в Стара Загора

Д-р Николай Христов получи приза „Лекар на годината” в Стара Загора

Най-голямото отличие на Българския лекарски съюз в Стара Загора – „Лекар на годината“, получи специалистът по акушерство и гинекология и ръководител на Акушеро-гинекологичното отделение в Болница „НиаМед“ - д-р Николай Христов.

Призът д-р Христов получи от председателя на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз д-р Генка Пейчева. Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора връчи на тържествена церемония своите отличия на лекарите с най-голям принос за развитието на медицината в региона.

Наградата за прилагане на иновативна медицина и внедряване в медицинската практика на уникални техники беше присъдена на специалистът по уши, нос и гърло доц. д-р Петър Руев. Той има огромен принос за въвеждането на HI-Tech слухови приспособления в работата на ръководеното от него УНГ-отделение в Болница „Тракия“. Под негово ръководство беше създаден и успешно работи вече 5-а година първият извънстоличен Център за кохлеарна имплантация. Наградата му беше връчена от зам.-председателят на БЛС в Стара Загора доц. Боряна Парашкевова.

Призът „Мениджър на годината 2018“ на здравно заведение получи хирургът д-р Атанас Матев за успешното развитие на Медицински център „Д-р Матев“. Д-р Матев не успя да присъства лично на церемонията и председателят на контролната комисия на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз д-р Стефан Христов връчи приза на негов колега.

Наградата в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността“ беше връчена от зам.-председателя на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора д-р Йордан Гечев. Получи я докторът по философия, медицина и психиатрия, работил като лекар-ординатор, началник на отделение, главен лекар и директор на Държавната психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов” в Раднево до 2015 година, а в момента главен редактор на „Българско списание за психиатрия” д-р Тодор Толев.

27-годишният общопрактикуващ лекар д-р Атанас Славов беше отличен с приза „Ти си нашето бъдеще“ за 2018 г. Младият д-р Славов е завършил хуманна медицина в Медицински университет – София и продължава следдипломното си обучение в Тракийския университет в Стара Загора в специалност „Обща медицина“. Д-р Славов получи отличието от председателя на етичната комисия на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз проф. Юлияна Маринова.

Наградата "Принос за развитието и утвърждаването авторитета на съсловната организация" получи доайенът на старозагорските акушер-гинеколози д-р Атам Саркисян, който наскоро приключи дългогодишната си кариера в АГ-отделението на Болница „Тракия“. Наградата беше връчена на д-р Саркисян от главния секретар на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз д-р Георги Бакоев.

Lekar na godinata 2018 Tolev

Д-р Тодор Толев получава наградата от зам.-председателя на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора д-р Йордан Гечев

Lekar na godinata 2018

Lekar na godinata 2018 54

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: пресцентъра на Болница "Тракия")

На подобна тема