Газоснабдителното дружество не доставя газ, за да се пусне парното в Университетска болница

В Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора парното през новия отоплителен сезон не е пускано, защото дружеството не доставя газ. На 15 ноември сме превели авансово 47 хиляди лева – заяви изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

yovcho yovchevОтказът за доставка при авансово плащане е в нарушения на договора – обясни той.

„Здравното заведение има стари задължения за природен газ в размер на 45 000 лева, но газоснабдителното дружество иска да бъдат платени лихви на стойност 40 000 лева, които са спорни, не е ясно как са формирани” – коментира проф. д-р Йовчо Йовчев.

В момента стаите, в които има пациенти, се отопляват с електрически печки. Температурата в тях отговаря на изискванията – 18 градуса в помещенията, в които са настанени възрастни хора и 21 – в детските отделения.

Изпълнителният директор на Университетската болница в Стара Загора е изпращал запитвания до газоснабдителното дружество кога ще бъде доставен природен газ, но отговор до този момент няма.

Проф. д-р Йовчев припомни, че предстои да бъде подменена цялата отоплителна инсталация на Университетска болница с енергоспестяваща, която също ще използва като гориво природен газ. Тя ще позволи през лятото стаите да се охлаждат. Обществената поръчка е на стойност 1,1 милиона лева.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема