Министърът на транспорта ще представи проекта за модернизация на жп гара Стара Загора

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще представи проекта за реконструкция на гаровия комплекс в Стара Загора на 27 ноември от 15:00 часа в зала „Петко Славейков” в Стара Загора.

Реконструкцията на гаров комплекс Стара Загора включва сградите Пост 1, Пост 2 и Приемно здание, като строително-монтажните работи ще се извършват върху терени, собственост на Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

жп гара Стара ЗагораВ обхвата на проекта е включен ремонт, възстановяване и модернизация на съществуващата жп инфраструктура, с цел гарантиране на сигурността на пътниците, както и привеждане на гаровия комплекс в съответствие с европейските стандарти. След реализацията му ще се подобри организацията на обслужването в гарата, както и ще се създадат необходимите удобства и комфорт на пътниците.

Проектът е на Национална компания „Железопътна инфраструктура” и е финансиран по оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” на Европейския съюз.

На представянето на проекта в Стара Загора ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски, областният управител Гергана Микова, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общински съветници, представители на Български държавни железници, експерти от държавната и местната власт и други.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber