Коледната елха в Стара Загора

Коледната елха в Стара Загора ще заблести на 3 декември

Коледното дърво на площада пред сградата на Общината в Стара Загора ще заблести на 3 декември. В 17:30 часа ще започне празнична програма за посрещането на Дядо Коледа и запалването на светлинките на 12-метровата красива ела. Тя беше посадена наскоро на специално отреденото място – до сцената на изцяло обновения централен площад.

В празничната програма ще участват малките таланти от Вокална студия „Усмивки“ и школата за народно пеене „Жарава“ при читалище „Родина“. На новоизградената сцена ще се състои и празничен концерт с участието на Стефан Диомов и вокална група “Петте сезона“.

Тази година светлинната украса на коледното дърво е изцяло обновена, в синьо и бяло. Поставена е вече новата светлинна декорация на много улици в града, както и на кръговото кръстовище на западния изход на Стара Загора и до стадион „Берое”.

От 1 декември в Стара Загора ще отворят врати коледните и новогодишни базари, които ще работят до 7 януари. В парк „Пети октомври“ ще бъдат разположени 13 дървени къщички. Коледни и новогодишни базари ще има пред магазин „Боруй”, пред читалище „Св. Климент Охридски”, пред бившия магазин „Битова химия”, ул. „Августа Траяна” и бул. „Св. Патриарх Евтимий” пред Младежкия дом, в кв. „Трите чучура“, кв. „Железник” и кв. „Зора”.

www.infoz.bg  www.infoz.bg