Стара Загора заблестя от коледни светлини

Центърът на Стара Загора се потопи в светлините на коледната украса. Минути след 18:30 часа на 4 декември 2015 г. обичаният от малки и големи Дядо Коледа запали с жезъла си лампичките на 17-метровата ела, която се извисява пред сградата на Общината.

Той пожела на многобройните деца и техните родители, които споделиха празничното запалване на коледната украса, да посрещнат живи и здрави 2016 г. и да бъдат много щастливи.

Поздрав към стотиците старозагорци, които бяха на площада в центъра на града, отправиха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова. Пожелания за весели празници, много подаръци, здраве и щастие те поднесоха и от името на кмета Живко Тодоров.

Куклен театърМного изненади поднесоха талантливите актьори от Държавен куклен театър - Стара Загора, които представиха своята постановка „Фолклорна магия”. Държавна опера - Стара Загора участва с откъс от операта „Пинокио“ от Александър Йосифов.

В програмата участваха танцьорите от Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, уникалните гласове на Вокална студия „Траяна глас“, малките таланти от Детска театрална студия при Държавен куклен театър - Стара Загора и Детска театрална школа при Център за наука, култура и изкуство – Стара Загора.

Пожелания за 366 щастливи дни през 2016 г. отправи и приказният герой Карабас Барабас.

Атрактивна 5-минутна заря образува цветни фигури в небето над Стара Загора.

Запалване на коледната украса

Поздрав от Красимира Чахова, Иванка Сотирова и Дядо Коледа

Празнично веселие

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

Светът

Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

* * *
Япония затваря училищата си от 2 март заради новия коронавирус

* * *
Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1426 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020