Повишават се мерките за сигурност по време на Коледно-новогодишните празници

Засилено полицейска охрана ще има по Коледно-новогодишните празници в обектите от национално значение на територията на област Стара Загора.

Мерките са приети на заседание на Областния съвет по сигурността, чийто председател е областният управител инж. Георги Ранов. Това съобщи лично той пред журналисти по време на традиционната предпразнична среща с представителите на медиите.

По време на заседанията на Областната комисия по сигурност са предприети засилени мерки и по основни пътища за неутрализиране на нелегални бежанци. Заловените за една година, транзитно преминаващи през територията на област Стара Загора, са 460 души.

Инж. Ранов отчете първата година от управлението на екипа на Областна управа - Стара Загора. Той заяви, че се прилагат необходимите мерки за защита на населението при бедствия и аварии. В края на 2014 г. в област Стара Загора немалко населени места пострадаха от обилните валежи. За отстраняването на щетите в общините: Раднево, Гълъбово, Николаево и Мъглиж от Междуведомствената комисия са изплатени над 1,2 млн. лева.

Инж. Ранов и заместникът му Мариана Кръстева акцентираха и на инициативата за провеждане на срещи между представители на бизнеса и директорите на училища в региона. Целта е да се намери пресечна точка между необходимостта от кадри в дадени области и план-приема в професионалните гимназии.

След пресконференцията коледарска група от гимназия "Максим Горки" поздрави ръководството на Областна управа - Стара Загора с настъпващите празници и отправи пожелания за мирна и здрава 2016 г.

Коледари поздравиха ръководството на Областна управа - Стара Загора

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема