Повишават се мерките за сигурност по време на Коледно-новогодишните празници

Засилено полицейска охрана ще има по Коледно-новогодишните празници в обектите от национално значение на територията на област Стара Загора.

Мерките са приети на заседание на Областния съвет по сигурността, чийто председател е областният управител инж. Георги Ранов. Това съобщи лично той пред журналисти по време на традиционната предпразнична среща с представителите на медиите.

По време на заседанията на Областната комисия по сигурност са предприети засилени мерки и по основни пътища за неутрализиране на нелегални бежанци. Заловените за една година, транзитно преминаващи през територията на област Стара Загора, са 460 души.

Инж. Ранов отчете първата година от управлението на екипа на Областна управа - Стара Загора. Той заяви, че се прилагат необходимите мерки за защита на населението при бедствия и аварии. В края на 2014 г. в област Стара Загора немалко населени места пострадаха от обилните валежи. За отстраняването на щетите в общините: Раднево, Гълъбово, Николаево и Мъглиж от Междуведомствената комисия са изплатени над 1,2 млн. лева.

Инж. Ранов и заместникът му Мариана Кръстева акцентираха и на инициативата за провеждане на срещи между представители на бизнеса и директорите на училища в региона. Целта е да се намери пресечна точка между необходимостта от кадри в дадени области и план-приема в професионалните гимназии.

След пресконференцията коледарска група от гимназия "Максим Горки" поздрави ръководството на Областна управа - Стара Загора с настъпващите празници и отправи пожелания за мирна и здрава 2016 г.

Коледари поздравиха ръководството на Областна управа - Стара Загора

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема