Грипната ваканция в област Стара Загора се удължава, епидемията остава в сила

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в област Стара Загора през периода 14.01. - 17.01.2019 г. нараства и се очаква да достигне стойности около 300 на 10 000 население. Грипната ваканция на учениците се продължава с още два дена - в периода от 21 януари до 22 януари 2019 г., включително.

Обявената грипна епидемия за област Стара Загора също остава в сила. Удължаването на ученическата ваканция е по предложение на Регионална здравна инспекция - Стара Загора, направено пред Регионално управление на образованието. Така понеделник и вторник също ще бъдат неучебни дни.

Регионална здравна инспекция - Стара Загора продължава осъществяването на контрол на детските заведения за спазване на сутрешния филтър, за недопускане на болни деца и персонал и лечението им в тях. Следи се и за спазването на противоепидемичения режим в лечебните и здравните заведения. Препоръчва се да се избягват затворени пространства, където се събират много хора. Често да се проветряват помещенията, където престояват повече хора. Трябва да се избягва разтъркването на очите, пипането в носа и храненето с неизмити ръце. Носенето на маска възпрепятства разпространението на вируси в помещението, ако я носи болният човек. За да е ефикасна, маската трябва да се сменя на всеки 2 часа.

Спазвайте добра лична и обществена хигиена, съветват от Регионална здравна инспекция - Стара Загора и препоръчват на заболелите да търсят своевременно медицинска помощ и да се избягва самолечение, а на общопрактикуващите лекари да назначават своевременно антивирусна терапия.

thermometer

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни