Парк Митрополит Методий Кусев в Стара Загора е изцяло обновен

Парк „Митрополит Методий Кусев” в Стара Загора е изцяло обновен

Благоустройството на емблематичния за старозагорци парк „Митрополит Методий Кусев” в Стара Загора, известен като Аязмото, приключи в края на декември. Неговото ползване е официално разрешено от началника на Дирекция за национален строителен контрол.

Алея в парк Митрополит Методий КусевВ рамките на мащабния проект, на стойност 7 млн. лева, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“, се облагороди пространството, западно от Старозагорската митрополия. Фонтанът „Жабките“ отново работи с възстановен автентичен облик. Прохлада през топлите дни ще носят и шадраваните по стълбите на алеята, водеща до църквата „Св. Теодор Тирон“. Старата паркова мебел беше демонтирана и подменена с нова. Извършена е рecтaвpaция и pexaбилитaция нa пeшexoднитe aлeи, тpoтoapите, плoщaдни пpocтpaнcтвa и cтълби, детски и спортни кътове. Осветлението и подновено, въведено е видеонаблюдение.

Аязмото е с обща площ над 3000 дка. В парка има близо 3000 дървета, като някои от тях са редки и уникални видове, засадени от първия старозагорски митрополит Методий, който е и създател на парка.

fontan zhabkite

Фонтан

www.infoz.bg  www.infoz.bg