Грипната ваканция в област Стара Загора приключи

Грипната ваканция в област Стара Загора приключи

Грипната ваканция в област Стара Загора няма да бъде удължавана и учебните занятия се възобновяват от 23 януари. Това решиха участниците в Регионалния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания, съобщиха от Регионална здравна инспекция – Стара Загора.

От 21 януари се наблюдава тенденция към понижаване на заболелите от остри респираторни заболявания, по данни от общопрактикуващите лекари и неотложните кабинети. Към момента няма основание за удължаване на грипната ваканция в област Стара Загора.

Регионална здравна инспекция - Стара Загора ежедневно ще проследява заболяемостта в учебните заведения и след информация от Регионално управление на образованието за повече от 20% отсъстващи ученици по повод грип и остри респираторни заболявания, ще предприема конкретни противоепидемични мерки.

Грипната епидемия остава в сила.

РЗИ - Стара Загора продължава извършването на контрол на детските и учебни заведения за спазване на сутрешния филтър, за недопускане на болни деца и персонал и лечението им в тях, както спазването на противоепидемичения режим в лечебни и здравни заведения.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: