празник в парк Аязмото в Стара Загора

Хиляди се радваха на спортния празник в парк Аязмото в Стара Загора

Малки и големи старозагорци и гости на града се събраха, за да се включат в празника на обновения емблематичен за Стара Загора парк „Митрополит Методий Кусев“. Началото беше дадено в 11:00 часа в Зоопарка. Мажоретките от Центъра за подкрепа за личностно развитие представиха танца „С обич“.

Тяхното посланието към всички е да запазят обичта към красивия град Стара Загора и към зеления парк завинаги в сърцата си.

Организатори на празника са Община Стара Загора, Народно читалище „Родина 1860“, Туристическо дружество „Сърнена гора“, Клуб „Роден за приключения“, Център за подкрепа за личностно развитие, Астрономическа обсерватория, Регионален исторически музей, Народно читалище „Настроение 2017“ и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“.

На откриването присъстваха зам.-кметовете на Община Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание и домакинът доц. д-р Радослав Михайлов, директор на Зоопарка.

„В най-светлите дни след Възкресение, организираме този голям празник. Това е една реализирана мечта, нашият красив парк да събере старозагорци и гостите на града. Да се радваме на това, което имаме, да го пазим и ценим. След време ще имаме и обновен зоопарк. Да бъдем обединени и да се възползваме от всички инициативи, които прави Общината, защото по този начин възпитаваме подрастващите“, призова Иванка Сотирова.

Красимира Чахова покани гостите на празника да се включат в множеството спортни мероприятия във въжената градина, на площадките за бадминтон, в състезанията по кросфит и др. „Пейте, танцувайте, спортувайте и се забавлявайте“, пожела Красимира Чахова.

На сцената в Зоопарка ще се представят с песни и танци: Вокален състав „Усмивки”, Хор "Жарава", Детски танцов състав „Загорци”, Фолклорен ансамбъл „Траянци”, Фолкларно-певческа формация „Цветна китка – слънчева”, Мажоретен състав на Центъра за подкрепа за личностно развитие, Клуб „Хип-хоп танци”, Вокален състав „Траяна глас”, Детска школа за народни танци към Народно читалище „Настроение 2017“, Школа за поп пеене към Народно читалище „Георги Бакалов”, Вокален състав „Розов свят”, Детска музикална формация „Звездопад” и Детско-юношески танцов състав „Броеничка“.

По алеите в зоопарка бяха разположени различни импровизирани ателиета, в които децата можеха да правят цветни мозайки, да рисуват, да моделират и още много други интересни занимания.  Любителите на астрономията можеха да се запознаят с основните елементи на съвременните космически апарата и да наблюдават слънцето.

Имаше още много приключения - весело ориентиране, да направим бивак на поляната, разходка в парка с колело и каска. Най-много бяха чакащите да влязат в новата въжена градина. Там те се забавляваха под ръководството на инструктори от Туристическо дружество „Сърнена гора“.

При голям интерес премина и състезанието по кросфит, организирано от Спортен клуб „Аполон“, в което се включиха много момчета и момичета от различни възрасти.

На Бадминтон площадката клуб „Сантоша“ организира Йога за всички възрасти, имаше тонизиращи гимнастически упражнения с инструктор Анелия Асенова, занимания по бадминтон с треньори от Спортен клуб по бадминтон – Стара Загора и фитнес тренировка.

В аула на „Бага-Тур“ също посрещаха гости, пълна беше и Залата на смеха. Малки и големи се веселиха на Аязмото. Малчугани с радостни усмивки пъплеха по алеите и се забавляваха под благосклонните погледи на родителите си. Всички си пожелаваха да има още много такива празници.

IMG 3390

IMG 7529

IMG 7539

IMG 7557

IMG 7596

IMG 7611

IMG 7630

IMG 7658

IMG 7673

IMG 7711

IMG 7733

www.infoz.bg  www.infoz.bg (снимки: пресцентър на Община Стара Загора)