Спортен празник за 50-годишнината на ТЕЦ „Марица изток 2” ЕАД

Близо 100 енергетици участваха в спортния празник на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД по повод 50-годишнината на дружеството. Инициативата е част от събитията, с които през годината най-голямата иновирана топлоелектрическа централата отбелязва юбилея си.

В продължение на три дни служители на дружеството мериха сили в десет вида спорт: футбол, волейбол, стрийтбол, шахмат, табла, бридж, тенис на маса, петанк, дартс и теглене на въже.Надпреварата премина изцяло в духа на феърплея и доброто настроение, а състезателите показаха изключително спортно майсторство и хъс за победа, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

„Изключително много ме радва голямото желание, с което се включихте в спортния празник на централата. През тези три дни видях много стремеж към победата във всеки един от Вас. Знам че освен на терена, Вие се отнасяте по същия начин и към предизвикателствата както на работните си места, така и в живота като цяло, а това е достойно за уважение.Бъдете винаги победители и никога не се предавайте!“ – поздрави участниците в състезанията изпълнителният директор на ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД инж. Живко Динчев.

В крайното класиране шампионската купа за завидно футболно майсторство спечели отборът на цех „Въглищно стопанство и пепелоизвоз“, който на финала победи тима на „Електроцех“ с 4:1. В малкия финал третото място завоюваха футболистите на цех „Сероочистващи инсталации на блокове от 5 до 8“. При волейболистите първенец стана отборът на „Турбинен цех“, който надделя над играчите от „Електроцех“ с 3:2 гейма, а на трета позиция остана сборният тим на цехове „Сероочистващи инсталации на блокове“ – блокове от 1 до 8. В съревнованието по стрийтбол проявиха интерес и дамите. В женския дуел на финала победител стана тимът на „Производствено-технически отдел“, който надделя над сборен отбор на централата. При мъжете първото място зае съставът на „Електроцех“, който се наложи над тима на „Турбинен цех“ .

Състезание по шахПри индивидуалните спортове единоборствата също бяха изключително оспорвани. Най-отгоре на почетната стълбичка сред шахматистите се изкачи Петко Пенев от цех „Сероочистващи инсталации на блокове от 5 до 8“.Второто място остана за Иван Колев от „Котелен цех“, а третото място зае Георги Комарев от цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно управляващи системи“. В състезанието по табла заровете и майсторството на Пламен Колев от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ към „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД му отредиха първото място. Втори се класира Митко Илиев от цех „Сероочистващи инсталации на блокове от 1 до 4“, а трети остана Евгени Урдев от „Електроцех“. В надпреварата по тенис на маса призът грабна Валентин Данев от цех „Въглищно стопанство и пепелоизвоз“. Втори остана Васил Грозев от „Електроцех“, а на трета позиция се нареди Милен Иванов от „Котелен цех“.

Огромен интерес енергетиците проявиха и към петанк. В надпреварата се включиха над 20 души, като първото място при дамите зае отборът на Недялка Бонева и Мария Стоянова от цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно управляващи системи“. Втори завършиха Красимира Иванова и Кина Иванова от „Електроцех“, а трети се класираха Яна Донева и Стоянка Коева от „Турбинен цех“. При мъжете първи станаха Енчо Аладжов и Атанас Атанасов от „Котелен цех“,втори – Георги Комарев и Петко Петков от „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно управляващи системи“, а третата позиция заеха Ленко Господинов и Николай Колев от „Турбинен цех“.

Дартс На състезанието по дартс най-точна сред дамите е Димитрина Иванова от цех „Контролно-измервателни прибори, автоматика и информационно управляващи системи“. Втори най-добър резултат постигна Яна Донева от „Турбинен цех“, а третото място остана за Катя Николова – също от „Турбинен цех“. При мъжете мишената порази най-точно Георги Андонов от цех „Ремонтно-механична база“. Втори остана Николай Колев от „Турбинен цех“, а трети – Неделчо Иванов от цех „Ремонтно-механична база“.

В останалите два отборни спорта партньорите по бридж Георги Търновски и Северин Хаджиев от цех „Ремонтно-механична база“ пребориха конкуренцията и грабнаха първото място. Втори се класира тимът на Атанас Атанасов и Ганчо Ганев – също от цех „Ремонтно-механична база“, а третата позиция зае отборът на „Електроцех“ в състав Янко Янев и Иван Иванов. Огромна атракция беше състезанието по теглене на въже. След оспорвана битка най-силни се оказаха играчите на цех „Въглищно стопанство и пепелоизвоз“. Те надделяха на финала над сборен отбор на КНСБ към централата. Трети остана тимът на цех „Ремонтно-механична база“.

www.infoz.bg

На подобна тема