Лиляна Павлова: България получи 40 млрд. лева европейски средства за 12 години

Изборите за членове на Европейския парламент са много важни и хората трябва да гласуват, защото ползите за страната ни от членството в Европейския съюз са много големи, заяви на среща със служители на старозагорската фирма „Медина Мед” кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова.

pavlova panchov dikovТя добави, че за 12 години България е получила 40 млрд. лева европейски средства за големи инфраструктурни проекти, за изграждане на пречиствателни станции, за обновяване на училища и детски градини и за модернизиране на градската среда. „Моята цел е отивайки в Европейския парламент да договорим увеличение на парите за България, защото това е поредният мит, който се опитват да внушат – че няма да има пари за България, че ще спре европейското финансиране. Това е лъжа. Европейско финансиране ще има. Това, за което ще работим е да бъде още повече увеличено, за да продължим инвестициите в инфраструктурата, благоустрояване на населените места и подкрепа за малкия и среден бизнес и за предприятията” – заяви Лиляна Павлова.

Старозагорският кандидат за евродепутат от ГЕРБ Николай Диков заяви, че благодарение на европейските средства в Стара Загора са изпълнени мащабни проекти. „Като общински съветник се срещам с много хора, чувам проблемите им, знам какво ги тревожи, но и всеки ден виждам как моят град се променя, виждам ползите за България, за които допринася ЕС. С общинския бюджет подобни мащабни проекти са невъзможни, защото за всеки 1 лев, който даваме, получаваме от Европа 40 лева. Това са средства за по-добра инфраструктура, за по-хубави детски площадки, за повече възможности за спорт. Това са ремонтираните булеварди и паркове“ – каза той.

Николай Диков сподели, че неговата лична кауза е защитата на енергийния комплекс „Марица – изток“. „В енергийното сърце на България се произвежда 40% от необходимата ни електроенергия и това е от изключително значение не само за нашия регион, а за нашата страна“ – каза още той Николай Диков.

За листата с кандидатите за евродепутати от ГЕРБ, гласувайте с № 12 в бюлетината на 26 май.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg